utorak, 21. prosinca 2010.

Najbolje odjevena Hrvatica

Nakon dva tjedna anketiranja čitatelja portala Net.hr i Fashion.hr Style Community na temu najbolje odjevene Hrvatice, pobjedu je uvjerljivo ponijela Severina i tako prestigla ostale nominirane predstavnice nježnijeg spola. Između Jelene Popović-Volarić, Nine Badrić, Nevene Rendeli, Ljupke Gojić Mikić te Petre Nižetić, Seve je izabrana sa 50% glasova što joj je donijelo titulu najbolje odjevene Hrvatice!
Svojim ženstvenim kombinacijama često je ostavljala bez daha sve prisutne. Svi Vi koji do sada niste imali priliku upoznati našu najpoznatiju pjevačicu, vjerujte mi na riječ: Kad ONA uđe u prostoriju svi i sve ostalo apsolutno pada u drugi plan. Svaki muškarac, ali i žena okrenut će se za njom. To je Seve. Šokirat će Vas svojim izgledom čak i u ležernoj kombinaciji u privatnim trenutcima.

   
Dugogodišnja suradnja sa Lineom Exclusive vidljiva je na mnogim njenim projektima. Elegantne kreacije ove hrvatske modne kuće pratile su je na Eurosongu, u spotovima, na promocijama...
Od domaćih dizajnera Severina Vučković voli Elfse, Estare Culto a odnedavno i Anamariju Asanović o kojoj možete čitati ovdje. Često je viđena u kreacijama svjetski poznatih dizajnerskih imena poput: Chanela, Lanvina i Yves Saint Laurenta.

Severini svaka čast a idejnim tvorcima ove ankete mala zamjerka: u Hrvatskoj postoji nekoliko dobro odjevenih žena koje bi mogle konkurirati i Severini i ostalim nominiranim gospođama i gospođicama; poput Ive Balaban, Andree Čermak, Sunčice Jurilj a i Sanje Duggan.

subota, 18. prosinca 2010.

Moda velikih torbi / big bag fashion


Louis Vuitton S/S 2011
Žene naprosto obožavaju velike torbe. Razlog je vrlo jednostavan. Sve stane u njih. Unutra je mobitel, novčanik, ključevi, novi Vogue, ogledalo, sjalilo za usne (u zimskim danima tu je Labello), eventualno rezervne štikle (da, da, i toga ima) te sve ostalo što bi nam po potrebi moglo zatrebati u šetnji gradom ili obavljanju svakodnevnih obaveza. Ja ih obožavam i imam ih nekoliko...
Heidi Klum

Milan fashion week
Miranda Kerr Prada bag

ponedjeljak, 13. prosinca 2010.

Anamarija Asanović

Prije dvije godine čula sam za mladu dizajnericu koja studira u Milanu i pomislila, bit će to zgodno kad se ona vrati u Hrvatsku i napravi par kolekcija i bila sam u pravu. Ambiciozna i nadarena Anamarija predstavila se već dva puta na Cro-a-porteru i oduševila. Svojim lepršavim ženstvenim kreacijama oduševila je sve pa čak i Severinu za koju je uvijek priželjkivala da jednoga dana nosi njene kreacije. San joj se ostvario i to u 22. godini. Svaka čast! 

Anamarija Asanović diplomirala je na prestižnom fakultetu za modni dizajn Istituto Marangoni u Milanu, simpatična je i pozitvna djevojka koja ostvaruje svoj san, i na tome joj zavidim. Kao i svaka druga djevojka Anamarija voli cipele i torbe a svoju kolekciju ˝The woods˝ kaže, kreirala je za umjetničke duše i sve one koji se tako osjećaju. Editorial za posljednju kolekciju odradila je u ulozi dizajnerice ali i modela, što moram priznati, odlično izgleda. Upravo iz te kolekcije Severina je s oduševljenjem kupila nekoliko kreacija koje i nosi u spotu Lola. Svi komadi iz kolekcije iznimno su ženstveni, elegantni i profinjeni ali i moderni na mladenački način.

Od stranih dizajnerskih imena, Anamarija voli Chanel i Lanvin, a osim toga u ormaru ima puno cipela visokih potpetica. Ova mlada dizajnerica ističe kako voli obući stvari iz H&M jer još uvijek ne zarađuje dovoljno da živi među markicama sa dvostrukim C.

Iskreno, Anamariju nisam imala priliku upoznati, ali ako se to jednoga dana dogodi od mene će dobiti same pohvale! A možda i kupim nešto..
Mladoj dizajnerici želim puno sreće u nastavku karijere i još puno dobrih, nosivih i ženstvenih kolekcija.
Nekoliko slika sa revije Anamarije Asanović:

četvrtak, 9. prosinca 2010.

Eventuša

Zagreb je uistinu metropola kad su u pitanju eventi, bilo koje vrste, teme i povoda. Upravo sam se i ja vratila sa jednog modnog događanja. U Zagrebu je otvoren ekskluzivan concept store koji svojim luksuznim uređenjem zaista oduzima dah već na prvi pogled. Utegnula sam se u suknjicu broj 36 i vječnu bijelu košulju te čizme, s obzirom na to da vani cijeli dan pada snijeg.. Pilates očito dobro utječe na mene jer sam stala u konfekcijski broj 36 što me zaista obradovalo (iako nisam mogla sjediti normalno u njoj, bila sam presretna s činjenicom da sam je bez problema navukla na sebe). Tako dotjerana i u ugodnom društvu pojavila sam se na private VIP party-u gdje je sve vrvilo plastičnim nosevima i jagodicama. No dobro, moram priznati da plastični kirurzi u današnje vrijeme zbilja rade odličan posao. Na party su bili pozvani sve redom supruge poznatih vlasnika svega i svačega to pokoja trendseterica s podebljim bankovnim računom. Utegnule su svoje mršave guze u Balmain hlače i Lanvinove haljine te pokazale najnovije komade nakita. Pohvalila bih Martinu Todorić koja uvijek izgleda elegantno i profinjeno te vlasnicu trgovine koja je također oduševila svojom odjevnom kombinacijom ( barem mene). Novinarima je pristup bio zabranjen što je omogućilo stvaranje privatne atmosfere i ležernog ugođaja. Uređenje je kako sam već spomenula zbilja vrhunski odrađeno pod vodstvom poznatog talijanskog arhitekta, a kako to izgleda možete vidjeti ovdje:
Sve pohvale vlasnici koja je odlučila nakon Dubrovnika, otvoriti  concept store i u Zagrebu. Iako će Dubrovnik vjerojatno lakše prodavati skupocjenu odjeću i obuću s potpisom Yves Saint Laurent, Balmain, Nicholas Kirkwood, Stella McCartney, Jil Sander te drugi, ovakav concept store apsolutno je dobrodošao u Zagreb kako bi 'razbio' ovu masu monotonih i jednoličnih shopping centara. Odiše luksuzom i profinjenošću; što ponudom dizajnerskih komada, što svojim izgledom prostora.

nedjelja, 5. prosinca 2010.

Jana \(^ _ ^ ♥) /: LOVELY & FREE!

Jana \(^ _ ^ ♥) /: LOVELY & FREE!: "U petoj epizodi akcije Tipometra i Sekretarijata za kulturu grada Beograda, imate priliku da bespletno preuzmete {OVDE} i do mile volje ko..."



posuđeno sa Janinog lovely bloga!
provjerite Janin blog i skinite lovely fontove :)
 
lovely..

subota, 4. prosinca 2010.

Nikad previše cipela

Svaka djevojka i žena je barem jednom zastala ispred izloga neke trgovine cipela ugledavši prekrasni primjerak istih zbog kojih će idućih tjedan dana razmišljati samo o tome gdje uštedjeti kako bi kupile novi par prekrasnih štikli vrtoglave potpetice. Ako se nalazite među takvima, ja vas razumijem. Imam jednaki problem. To zapravo i nije problem, zar ne? To su slatke muke... Po cijele dane razmišljam o njima, u glavi ih kombiniram uz odjeću iz svog ormara..pa onda shvatim da bi mi i nova torbica uz njih dobro došla! I tako danima.. Neke kupim, a neke ostanu tek u lijepom sjećanju iz izloga... Najdraže su mi one koje usput neplanirano kupim. Trenutno ne znam koliko ih imam jer, iskreno, strah me prebrojati ih. Prijatelji, obitelj i poznanici me najbolje znaju po tome što obožavam cipele i to one: Što veća peta, to bolje! Često dobijem cipele kao rođendanski poklon jer vjerojatno svi pretpostavljaju da s tim neće pogriješti ( hm? ). Nema veze, ja sretna! Evo baš ove sam ljetos dobila..
jako su udobne iako je peta dosta velika...Još uvijek nemam cipela u svim bojama što znači...još ih nemam dovoljno :) Shopping cipela popravlja raspoloženje-SVAKI PUT!!! shoes&chocolate: najbolji recept za borbu protiv negativnih emocija bilo kojeg uzroka! I zato, da Vam malo uljepšam dan, slijedi par veličanstvenih primjeraka: